It ain’t much if it ain’t dutch

It ain’t much if it ain’t dutch

In nummers schrijven is Nederland nooit heel sterk geweest, maar in ontwerpen steken wij met kop en schouders boven de rest uit. De Brabo Jan Taminiau mag zich sinds gisteren de schepper van de inhuldigingsjurk noemen.

Gisteren ging bijna alle aandacht naar de koningsblauwe japon met cape die Maxima droeg tijdens de inhuldiging. Jan Taminiau werd speciaal gevraagd om een inhuldigingsjurk voor Maxima te ontwerpen. Wel is het borduurwerk van de jurk uitbesteed aan het bekende atelier ‘Lesage’ in Parijs. Hier komen ook de creaties van onder andere Chanel en Dior vandaan. Waarschijnlijk heeft Max er geen spijt van gehad, want niemand is nu koningklijker dan onze eigen latina koningin Maxima.

Voor Jan Taminiau is dit een droom die uit is gekomen. “Toen ik werd gevraagd om deze jurk te mogen ontwerpen voelde ik me vooral nederig. Voor mij is het een jongensdroom die uitkomt: het mogen kleden van de koningin van Nederland. Ik voel me trots dat ik als Nederlandse ontwerper een bijdrage mag leveren aan dit mooie moment.” En trots mag hij zeker zijn, zijn creatie komt in de geschiedenisboeken terug.

Tom Ford – Jan Taminiau, 1-10
De cape die om Máxima’s schouders drapeerde lijkt wel een beetje op de vorm die Gwyneth Paltrow droeg tijdens de Oscars in 2012. In die tijd werd het ontwerp van Tom Ford uitgeroepen tot ‘best dress’. Helaas voor Tom is Jan Tamniniau hem te slim af en mag Jan zich als winnaar benoemen.
it aint dutch 2

Nederlands trots
Maar niet alleen de nieuwe koningin is fan van echt Dutch design. Verschillende Nederlandse prinsessen sierden ook in mooie en echt Nederlandse jurken.

Het is geen geheim de prinses Mabel een groot fan is van Victor en Rolf. Volgens mij mag zij zich zelfs tot muze van de twee benoemen. Tijdens de inhuldiging en het avonddiner droeg zij, eigenlijk zoals altijd, een creatie van Victor en Rolf. De strik behoort nu tot Mabel’s signatuur, wat ooit begon bij haar trouwjurk.

it aint dutch 3

 

Niet alleen Jan Taminiau en het Belgische modehuis Natan zijn erg geliefd bij onze prinsessen, maar daar hoort Addy van den Krommenacker ook bij. Tijdens het avonddiner droegen prinses Irene en Aimee een echte Addy. Deze ontwerper staat bekend om zijn zwierige jurken met verschillende lagen. Eigenlijk een soort Nederlandse Valentino als je het mij vraagt.
It aint dutch 4

Douze points
Jammer genoeg zullen we als land het niet heel ver schoppen op het Songfestival en op de wereldbeker met voetbal zullen we ook nog wel een tijdje moeten wachten. Gelukkig krijgen wij wel ‘douze points’ voor de jurken van onze ontwerpers.

BEELD: Bruno Pers, ANP, DDP, Viktor en Rolf, Getty Images en modekoninginmaxima.nl

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>