Daar komt de anti-bruid

Daar komt de anti-bruid

Vaak komen vriendinnen naar mij toe met ‘iets’ over bruidsjurken. Een programma over bruidsjurken, een nieuwsweetje over bruidsjurken of de perfecte bruidsjurk. Sinds enkele maanden heb ik besloten om niet meer te gaan trouwen. Een nadeel is dan wel, het hele bruidsgedoe kan mij niet meer boeien. Nu vraag ik mij ernstig af of ik nog wel tot het vrouwelijke geslacht behoor.

De reden waarom ik niet meer wil trouwen is mij ook niet echt duidelijk. Niet dat ik überhaupt al een aanzoek heb gekregen, maar gewoon omdat ik trouwen niet echt zie zitten. Oké, je mag een mooie jurk aan. Maar van een witte assepoesterjurk, kan ik ook tien andere mooie jurken kopen en nog een keertje op vakantie. Ook twijfel ik aan de meerwaarde van trouwen. Is trouwen gewoon niet als je een beetje onzeker bent, dat je je aan iemand vast wilt leggen? Goed, misschien moet ik mijn standpunt niet zo verkopen aangezien 95% van mijn omgeving wilt trouwen. 

‘Ow’
Laatst vroeg een vriendinnetje of ik het programma ‘Say Yes To The Dress’ op de zender TLC aan het kijken was. Voor de mannen: hysterisch programma waarin bazige to-be-bruiden een bruidsjurk komen passen. Een geliefd programma onder de dames. Je kunt zo via de tv bruidsjurkeninspiratie op doen of je kunt andere vrouwen uitlachen hoe belachelijk ze eruit zien in een jurk. Kortom, een echt vrouwenprogramma. Ik zei tegen dat vriendinnetje dat ik het programma niet aan het kijken was, omdat ik later niet ga trouwen. Haar antwoord was ‘Ow’ en meteen was het gesprek beëindigt tot minstens de volgende dag.

Buitenbeentje
Gisteren kwam er weer een ander vriendinnetje met een nieuwtje over iets met bruidsjurken. Ze gaf mij het advies om hierover een blog te schrijven. Het schijnt namelijk zo te zijn, dat de meeste vrouwen sinds kort niet meer kiezen voor de klassieke witte jurk, maar voor een andere kleur. Ja wel grappig nieuws, maar ik heb nog steeds niet echt het gevoel dat ik bij de bruidengroep behoor. Ik voel mij een soort buitenbeentje. Het meisje van een groepje vriendinnetjes op het schoolplein. Alle meisjes zijn goed in hinkelen en ik ben steeds diegene die op haar bek gaat.

Coco Chanel
Mijn ‘in de toekomst kijkende’-kijkdoos van de basisschool doet het nog steeds niet, dus ik kan ook niet met alle zekerheid zeggen dat ik nooit in een bruidsjurk te zien zal zijn.  Als de man in kwestie het heel lief aan mij vraagt, misschien wil ik dan wel een keertje trouwen. Maar dan wel in een witte jurk, Coco Chanel liep namelijk ook niet opeens op Nike Air Max’ies.

BEELD: Beatrice de Guigne & www.NSMBL.nl

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>