Daarom is het oké om single te zijn tijdens de feestdagen

Daarom is het oké om single te zijn tijdens de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Voor de meeste singles, met mezelf meegerekend, zijn dit toch wel de dagen dat je graag iemand had waarmee je onder je kerstboom kon zitten, waarmee je kon wandelen door de sneeuw of warme chocolademelk kon drinken. Helaas laten sommige prinsen en prinsessen even op zich wachten (iets met paardenpech of zo). Daarom hier een lijstje waarom het zo heerlijk is om single te zijn tijdens de feestdagen.

You’re welcome.

1. Het is gewoon niet erg
Laten we het bij het belangrijkste puntje beginnen. Want het is gewoon niet erg, oké?! Het is een dag net zoals alle andere dagen waarop je iemands verjaardag viert. Oké, het gaat nu wel om een figuur uit de Bijbel, maar dat verandert de zaak heus niet hoor. En dan heb ik het al helemaal niet over dat hysterische gedoe met Oud & Nieuw. Je vindt jezelf toch niet elke avond zielig als het 0:00 uur wordt en je hebt niemand om te kussen? Nou dan! Dus, het is gewoon niet erg!

2. Geen schoonfamiliebezoekjes
Dit is een puntje waar heel veel mensen blij van worden, want je hebt er een paar gekke tussen zitten. En op één of andere manier worden die families van je lover hysterischer als het gaat om de feestdagen. Je schoonvader die normaal maar twee biertjes drinkt, staat met Oud & Nieuw te kotsen in de tuin. Of je schoonmoeder, die normaal al lichtelijke neurotische trekjes heeft, heeft door het 5 gangen kerstdiner een volledige zenuwinzinking gekregen dat ze bellen zit te blazen in bad. Als je single bent, hoef je daar allemaal niet mee te dealen. Fijn!
single kerst 2

3. Je kan thuisblijven in je stinkende joggingbroek en de hele dag Gossip Girl kijken
En niemand die hier zijn of haar oordeel over geeft. Wakker worden wanneer je wilt, Oreo koekjes eten als ontbijt en hele dagen in je bed doorbrengen die je niet hoeft te delen. Ik heb bij dit puntje nu wel genoeg gezegd, toch?
single kerst 3

4. Je hoeft geen cadeau te kopen voor je lover
En dat helse karwei word je nu gewoon even bespaart, lucky you! Want hoe moeilijk is het om voor iemand een cadeau te scoren die eigenlijk toch wel alles heeft? En als je een heel mooi cadeau hebt gevonden, bedenk je weer dat je in januari nog een hoge rekening moet betalen en dat je het geld eigenlijk niet kunt missen. En dan was je ook weer te lui om bij elke stille hint die je lover gaf, over wat-ie allemaal wel niet zo fijn en mooi vond, te onthouden. Wat een gedoe.
single kerst 4

5. Meer geld voor jezelf
Omdat je dus geen tonnen hoeft uit te geven aan cadeaus voor je wederhelft (want die heb je dus niet), kun je die centen wel mooi uitgeven aan jeselfie. Want dat een mooi cadeau heb je wel verdient toch?!
single kerst 5

6. Eten wat je wilt
Op het eetniveau kun je natuurlijk helemaal losgaan. Je kunt een stuk kalkoen en een stukje chocolade kerstkrans in je mond stoppen en met smakgeluiden en al opeten. Je hoeft toch geen indruk te maken op je nieuwe vriendje of je nieuwe schoonfamilie, dus trek maar die iets te grote broek aan tijdens het kerstdiner. Die ruimte kan je namelijk nog eens van pas komen.
single kerst 6

7. Zoenen met wie je wilt
En als het dan tijdens Oud & Nieuw toch 0:00 uur wordt, dan maakt dus helemaal niet uit met wie jij aan het kussen bent. Die knappe barman of die leuke collega van je vriend, het maakt allemaal niets uit. Zo’n feestdag is een perfect excuus om met iemand te kussen.
single kerst 7

8. Doe het voor jezelf
En onthoudt, tijdens de feestdagen hoef je eigenlijk niets, alleen als je er zelf heel gelukkig van wordt. Dat betekent dat je een mooi lingeriesetje kunt kopen, voor jezelf. Of naar de sauna kunt gaan, met jezelf. Stomme kerstliedjes zingen, omdat jij daar vrolijk van wordt (Mariah eat your heart out). Je hoeft je niet mooi aan te kleden voor iemand anders, maar alleen voor jezelf! En die leuke vrienden en familie die je gaat bezoeken, die zijn dan een fijne bijzaak.

Fijne feestdagen!

BEELD: Weheartit.com

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>