De vergeten anti-Valentijnsdag

De vergeten anti-Valentijnsdag

Gisteren was het een belangrijke dag. Op 11 november vieren niet alleen de carnavalsgekken iets met carnaval, maar worden op deze datum ook alle singles wereldwijd geëerd. Deze nationale feestdag ‘Singles’ Day’ is opgestart om te laten zien dat singles het net zo leuk kunnen hebben als stelletjes. Maar zoals-ie nu wordt gevierd is het vooral een dag dat je ongegeneerd een cadeautje voor jezelf mag kopen. Want, het single bestaan is best pittig te noemen en dan heb je dat natuurlijk verdiend. En laat ik nou (juist, de ubersingle) deze dag totaal vergeten zijn.

Vertroetelen 3.0
Ik ben mijn status helemaal vergeten te vieren. Nu is dat natuurlijk geen ramp, want buiten Singles’ Day kan ik mezelf ook heel goed in de watten leggen. Dure crèmepjes, geurtjes, kekke outfits en mooie schoenen, ik gun het mezelf 365 dagen per jaar. Want als je single bent is er geen knapperd die jou tijdens Valentijnsdag, Kerst, Oud & Nieuw of een we-hebben-nu-precies-drie-maanden-en-zes-uur-jubileum eert. Je krijgt op die dagen geen cadeaus of lieve kaartjes. Natuurlijk, ik krijg met kerst en mijn verjaardag lieve cadeaus, teksten en wensen toegestuurd, maar die krijgen de mensen met een relatie ook. En die vieren ook nog eens dat ze gaan samenwonen, verloven, trouwen of kinderen krijgen.

Waar is mijn feestje?
En als je als single door zo’n stelletje uitgenodigd wordt om samen met hun één die dagen te vieren, dan ben je de lul. Want dan wordt er van jou verwacht dat je hun geluk viert (wat vaak gepaard gaat met cadeaus en lieve wensen). Maar wanneer wordt mijn ‘geluk’ dan gevierd? Als ik nou nooit een leukerd aan de haak sla (die voor een hele lange tijd bij mij wil blijven) loop ik dus een aantal feestjes mis. Ik word dan niet gevierd, maar van mij wordt er wel verwacht dat ik andermans relaties vier. Dat is toch helemaal niet eerlijk?! Let wel op, ik heb het dan niet over het leven/ de relaties van mijn vrienden en vriendinnen. Ik houd er van om hun levens en geluk te vieren. Het gaat meer om die vage kennissen/collega’s die mij meer uitnodigen als ruimte opvulling, dan dat ik echt een band met ze heb.

Zware klus
Dus ik pleit eigenlijk wel dat Singles’ Day wat bekender wordt, zodat alle singles in Nederland worden gevierd. Single zijn is namelijk niet altijd leuk. Natuurlijk, je hebt het hele bed voor jezelf, kan doen en laten wat jij wilt en je hebt geen gezeur aan je hoofd. Maar ook vier je die achterlijke ‘gezellige’ feestdagen alleen, is er niemand voor je die je ’s nachts troost als je die zoveelste nachtmerrie hebt gehad en is er niemand die je gewoon even een theetje voor je zet en naar je luistert na die ene kutdag.

Veren in je reet
Dus misschien is ‘vieren’ niet het juiste woord, maar komt het meer in de buurt van ‘eren’. Het is namelijk niet altijd makkelijk als je single bent. Daarom is Singles’ Day een perfecte dag om dat wel te doen. Toch jammer dat ik gisteren vergeten ben mezelf te eren, gelukkig heb ik nog 364 dagen om dat wel te doen.

BEELD: WeHeartIt.com

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>