Gevraagd: ontcijfering van de dateregels

Gevraagd: ontcijfering van de dateregels

Sommige mensen vinden wiskunde of de administratie doen lastig. Weet je wat ik lastig vind? Daten! Hoe ouder ik word hoe moeilijker ik het vind. Er komen namelijk steeds meer issues bij: vervelende exen, bindingsangst, verlatingsangst of welke angst dan ook om die kriebels een beetje binnen te laten. Naast die issues waarmee ik moet dealen, bestaan er rondom het daten ook nog eens een aantal regels. Maar die regels vind ik nog lastiger dan de stelling van Pythagoras of een worteltrekking.

Nu date ik al ruim 10(!) jaar en dan zou je denken dat het mij wel gemakkelijk af zal gaan, dat daten. Nou, niet dus. Al die geheimzinnige ongeschreven regels, wat je juist wel en wat je echt niet kan doen tijdens het daten is voor mij allemaal een raadsel. Dus voor alle mensen die een kei zijn in het daten: Kan IEMAND mij dan ALSJEBLIEFT helpen en mij de dateregels uitleggen? De beloning is eeuwige roem en een lekker dropje.

Wie stelt een nieuwe date voor?
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het altijd prettig om bij het begin te beginnen. Dus ik begin met mijn eerste vraag die vooral aan het begin van het datingsproces plaatsvindt: Stel, je hebt een hele leuke date gehad en je wilt diegene graag nog een keertje zien. Kun je dan gewoon de vraag op tafel (of meestal in de telefoon) gooien of geldt hier de ‘om de beurt’-regel? Degene die de vorige date heeft voorgesteld heeft nu effe pauzen en moet wachten tot de ander iets voorstelt. Of is dat weer zó 2010? Ik volg niet echt trends, dat is wel te merken hè?!

Moet je altijd terug appen?
Dan hier nog zo’n hersenkraker: moet je altijd op alle berichtjes reageren? Sinds de introductie van de blauwe vinkjes is niemand meer veilig op WhatsApp. Want ondanks dat ik mijn ‘laatst gezien’-status heb uit staan, ben ik nog steeds te traceren wanneer ik berichten heb gelezen. Maar nu vraag ik mij dus af of je dan op elk berichtje moét reageren om je datemeneer of -mevrouw een beetje bij je in de buurt te houden? Of is het alleen de bedoeling dat je reageert op zinnen met een vraagteken erachter? Of is het heel sexy om anno 2015 lekker hard to get te spelen en gewoon überhaupt niet of nauwelijks te reageren op berichten? En hoe ga je er mee om als je datemeneer of –mevrouw zelden reageert op jouw leuk en origineel gecomponeerde berichtjes? Want geef toe, dan voel je je best op je hartje getrapt.

Wanneer moet je niet meer met andere daten?
En stel, je hebt een aantal ontzettend leuke dates gehad en je gaat stiekem denken dat het misschien nog wel echt iets kan worden tussen jullie twee. Wanneer kan je dan echt niet meer met andere personen daten of flirtende berichtjes sturen? Wanneer mag je geen andere personen meer ‘achter de hand’ hebben? En wanneer weet je dat degene waarmee je date ook niet meer afspreekt met ander potentieel liefdesmateriaal (of ander ‘je weet wel’-materiaal)? Of moet je dat gewoon aan hem of haar vragen? Of gaat dat vanzelf? Ja, en jij maar denken dat je studie rechten lastig is…

Wanneer zeg je het tegen je ouders?
En als je al drie maanden aan het daten bent, nog niet officieel verkering hebt, maar elkaar meerdere keren per week ziet, is het dan al tijd om tegen je ouders te zeggen: “Pap, mam… ik ben met iemand aan het daten en wát is hij/zij leuk!”? Of kan dat pas als je echt een ‘officieel’ setje bent? Je wilt natuurlijk je ouders ook niet met een dode mus blij maken, want het kan de week na de aankondiging al weer over zijn.

Zo, dit zijn tot nu toe alle vragen die ik heb. Gaat het een beetje lukken om die regels voor mij een beetje te ontcijferen? Of moet ik juist niet in die regels geloven en gewoon doen wat ik denk dat goed is en juist voelt? Maar… wanneer voelt het juist? En dan nog één vraag: waarom maak ik het mezelf altijd zo moeilijk door al die vragen te stellen als ik weet dat we elkaar leuk vinden?

Misschien moet ik gewoon stoppen met die spelletjes en regels rondom het daten bedenken. En als dat niet gaat lukken dan kan ik altijd nog een date plannen met Dr. Phil. Al date ik liever met een leuk binkie dan een kalende zestigjarige man met snor.

BEELD: weheartit.com

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>