Het Pippi powerwoman-syndroom

Het Pippi powerwoman-syndroom

Ik heb een ziekte. Wees niet bang (of juist wel… ligt aan onze relatie), het is niet doodsbedreigend. Maar ik lijd aan de ziekte om alles te kunnen en willen doen. Leuk, grappig, slim, dun, lief, ambitieus, gezellig, vrolijk en nog 134 eigenschappen die ik van mezelf ‘moet’ hebben om lichtelijk te kunnen functioneren in deze samenleving. Oké, klinkt een beetje huilie-hulie en zo wil ik ook echt niet overkomen. Maar als ik toch echt zou mogen kiezen, was ik Pippi Langkous geworden.

Ja echt, ik zou echt heel graag het sproetenkind met die onvermoeide twee vlechten die maar horizontaal blijven staan (HOE dan?) willen zijn. Iemand die een goede piratendochter is en die ondertussen de schat thuis bewaard. Iemand die haar vriendinnetje Annika troost omdat zij natuurlijk weer ergens bang voor is (in mijn huidige ‘zijn’ had Annika allang het bloed onder mijn nagels vandaan gehaald). Iemand die boeven ontwijkt, altijd aardig blijft tegen die gekke tante Pastellia en limonade brouwt in bomen. Ondertussen zit meneer Nielson ook nog eens op je schouder en tilt je een paard genaamd ‘Kleine Witje’ met één hand de lucht in.

Chardonnay-boom
Natuurlijk, ik zit niet écht te wachten op een limonadeboom (een chardonnay-boom is nog het overwegen waard) en heb ik feitelijk zelf al een zeerot van een vader. Maar wat ik nou echt graag van Pippi zou willen hebben is dat je alles kan en niks te gek is. Dat is ook mijn streven: alles meteen kunnen en willen doen. Maar eigenlijk gaat dat dus niet altijd zoals ik wil. Vandaar lijd ik aan het Pippi Powerwoman syndroom.

No ponykamp
Natuurlijk is dat syndroom niet helemaal op zijn plaats, want het leven is nou eenmaal geen ponykamp en je bent perfect zoals je jezelf ziet. En eigenlijk interpreteer ik Pippi ook helemaal verkeerd. Want:
1. Pippi is autonoom. Ze doet precies waar ze zin in heeft en het maakt haar niet uit wat mensen denken.
2. Pippi twijfelt nooit aan zichzelf en durft anders te zijn.
3. Ze trekt zich echter niets aan van wat anderen denken en is tevreden met zichzelf

Luchtballonbed
Dus vanaf nu: doei powerwoman-syndroom of hallo Pippi-gedachtes. Ik poets de vloer met borstels aan mijn voeten, als spaghetti uit mijn mond hangt knip ik die af met een schaar, koppel ik mijn bed aan een luchtballon en denk ik in Pippi’s mantra: ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’. #belikepippi

 

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>