H&M gaat voor normaal

H&M gaat voor normaal

In modeland geldt de regel dat een model het liefst in het bezit is van ‘size zero’. H&M probeert een statement te maken door wat vollere modellen te gebruiken voor haar nieuwe zomercampagne. H&M lanceerde deze campagne zonder een leuk persberichtje het bekend te maken en het als ‘normaal’ bestempelen. Ik heb altijd al van de H&M gehouden. 

Je kent het wel: het zomerseizoen staat weer voor de deur en dus ook de bikini’s. In ongemakkelijke, te kleine en te vieze pashokjes pas je maar weer je zoveelste bikini. Eenmaal de bikini aan, besef je je dat het licht van het pashokje niet heel gunstig valt op je lichaam. Ook zit de bikini heel anders op jouw lijf, dan die dat van het model op de poster. Binnen die 20 minuten is je zelfbeeld al een aantal punten gezakt. Gelukkig probeert de H&M ons zelfbeeld deze zomer weer een beetje op te krikken door een mooi model te gebruiken met een vormpje meer. Eigenlijk net zoals de meeste vrouwen er uit zien.

Plus size
Erg prettig natuurlijk dat H&M ons zo probeert te vertellen dat wij ‘normaal’ zijn. Jennie Runk is het prachtige model die op de posters siert. Van horen zeggen heeft zij ‘size 12’,  wat hier een maatje 40 is. Nog steeds niet heel schokkend natuurlijk, maar wel beter dan de sprietjes met maat -30. Sinds enkele jaren behoort maat 40 ook tot de gemiddelde maat van de Nederlandse vrouw.

Strandgeheimen
Een idee voor H&M is om ook de pashokjes een boots te geven. In de pashokjes van nu komt elke ongewenste put of mini vetrol iets te triomfantelijk naar voren. Als we dan toch aan het veranderen zijn; na de dunne doorkijkbenen mogen ze nu ook wel die opgekrikte borsten verbannen. Wie heeft er nu zulke goede borsten in een bikini zonder kipfilet er tussen te stoppen? Ik in ieder geval niet, dan ben je daar ook weer op de hoogte van.

BEELD: H&M

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>