Mijn prins zit vast in een boom

Mijn prins zit vast in een boom

Ik ben nu op zo’n ongemakkelijke leeftijd beland dat de ene helft van mijn vrienden gaat samenwonen, verre reizen gaan maken met zoals ze noemen ‘hun grote liefde’ of nog erger: ze krijgen baby’s. En de andere helft van mijn vrienden is in het weekend zo stomdronken dat ze hun telefoon aan het zoeken zijn, terwijl ze met mij staan te bellen. Afijn, hoe lief, leuk en fijn ik mijn gesettelde vrienden wel niet vind, vraag ik me soms wel eens af of ik dat ook maar eens moet doen. Settelen, niet meer zo de ‘student’ uithangen en maar eens beginnen met wat serieuzer te zijn en stoppen met het flierefluiten. Maar ik ben er achter gekomen dat dat nogal lastig gaat, vooral als je prins nog vastzit in een boom.

Zo kwam ik laatst de ouders tegen van mijn eerste vriendje. Vol trots vertelde ze me dat hij vader was geworden van z’n eerste kindje. Nadat ik twee keer moest bijkomen van de schrik. Schrik 1: zijn hij en ik al zo oud dat we kinderen kunnen krijgen en kunnen opvoeden? Schrik 2: Ik ging mezelf als moeder visualiseren en kreeg het Spaans benauwd.

Na de je-allereerste-vriendje-heeft-een-baby-mededeling van mijn toch wel ex-schoonouders te noemen, keken ze me verwachtingsvol aan of ik al iets van kinderen heb (of wat er op lijkt, zoals een hond of een kat) of überhaupt een relatie heb. Ik moest ze teleurstellen, van beide gevallen is op dit moment geen sprake van. Zelfs niet eens iets in een beginstadium en laat staan dat ik nu voor iemand anders moet zorgen, terwijl ik niet eens voor mijn konijn Tos kon zorgen.

Met opgeheven hoofd en met een trotse blik zei ik: “Nee, op dit moment is er niemand en heb ik het onwijs leuk met mezelf”. De vader van mijn allereerste vriendje keek me vreemd aan. “Maar Fleur, hoe kan dat nou? Zo iemand zoals jij?” Helaas ben ik geen afstammeling van Jomanda met de blauwe jurk uit Tiel, dus op die vraag had ik 1 2 3 geen antwoord. Daarom zei ik maar: “Mijn prins zit vast in een boom, dus dat gaat lastig”.

Hoe meer ik over mijn antwoord na ging denken, hoe meer ik er van overtuigd ben dat mijn prins echt in een boom is blijven hangen. Geef die jongen eens ongelijk; hij zit op een paard met een cape om en rijdt in een stevig galopje over heuvels en daar staan een paar bomen. En als-ie vlaklangs de bomen rijdt is de kans erg groot dat hij met z’n cape en al blijft hangen aan een tak en zijn paard in een drafje wegrend. Daar hang je dan als prins en niemand kan ‘m redden, want hij bevindt zich op onbewoond gebied.

Nee, ik begrijp die jongen wel. Misschien is het ook wel een beetje dat ik heel goed weet wat ik wil. Sommige noemen het kieskeurig, te afstandelijk of te voorzichtig. Weet je wat het is, ik wil gewoon echt een hele leuke en anders spring ik niet meer in het diepen. Maar is dat zo erg? Ik vind van niet en als je prins vastzit in een boom kun je daar ook weinig aan veranderen.

Waarschijnlijk zal ik ‘m op een dag toch moeten redden uit die boom. Want ja, ik kan hem daar niet voor eeuwig laten bungelen. Maar op dit moment weet ik nog niet of ik daarvoor wel een gaatje vrij kan maken in mijn agenda en tot die tijd leef ik lang en gelukkig met mezelf. Sorry fijne knul, jouw tijd komt nog wel.

BEELD: Twilight/ Twishite-club

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>