Mijn Starbucks-naam is Kim

Mijn Starbucks-naam is Kim

Het studentenleven is soms best zwaar: late avonden en vroege ochtenden. Gelukkig kun je tegenwoordig op bijna elk centraal station een Latte halen bij de bekende Starbucks-tentjes. Het snoezige personeel bij de bekende koffieketen vraagt altijd wat je naam is, zodat ze die op de beker kunnen schrijven. En precies daar gaat het altijd fout. Daarom is mijn naam bij de Starbucks geen Fleur, maar Kim.

Toch zou je denken dat de naam Fleur een algemeen bekende naam is bij het merendeel van de Nederlanders. Helaas, niets is minder waar. Mijn naam is tot nu toe elke keer verkeerd gespeld of totaal anders geïnterpreteerd.

Na maximaal drie minuten wachten krijg ik elke ochtend mijn Latte in mijn handen gedrukt en elke keer ben ik weer verbaasd hoe ik die ochtend weer heet. Vaak ga ik, volgens het Starbucks-personeel, door het leven als Floor. Maar de namen Vlur of Fluck zijn ook regelmatig de revue gepasseerd. Terwijl ik toch echt zei dat ik Fleur heette.

En dat is niet alleen een deuk voor mijn ego, maar ook een lichtelijke teleurstelling in de mensheid. Stel je voor dat er nu een derde wereldoorlog uitbreekt, dan zit ik opgescheept met mensen die de naam Fleur niet eens kennen of goed kunnen spellen. ‘Zouden we die oorlog dan wel overleven?’ vraag ik mij dan af.

Daarom maar ‘gewoon’ Kim. Een veel voorkomende naam en je kunt weinig verknoeien aan de naam Kim. Waarschijnlijk heette de Barbie van één van de Starbucks-meisjes vast ook zo en ik kan best doorgaan voor een Kim. De simpele, blonde, blauw ogende Nederlandse meid die elke ochtend een Latte komt halen.

En daar loop ik dan als Kim, elke ochtend met een Latte in mijn hand en wallen tot op mijn knieën. En toch vraag ik mij dan elke keer af: ligt het niet gewoon aan mijn spraakgebrek, in plaats van de taalkennis van het personeel van de Starbucks? Het liefst heet ik namelijk gewoon Fleur, niets ten nadelen van Kim of het Starbucks-personeel.

Heb jij ook een Starbucks-naam? Laat hem hier achter.

Met deze blog heb ik de blogwedstrijd van Tekstschrijvers.nl gewonnen. Benieuwd naar meer blogs? Kijk dan op de website crackingthewalnut.nl

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>