Poshitis: lichaamsklachten onder de ware fashionista’s

Poshitis: lichaamsklachten onder de ware fashionista’s

Als vrouw heb je ze in vele verschillende maten, kleuren, designs en stoffen. Geen één is hetzelfde en het is een verlengstuk van je outfit: de tas. Hoe de tas wordt gedragen kan soms wat voor lichamelijke klachten zorgen, genaamd Poshitis. Artsen hebben die klachten vernoemd naar mode diva Victoria Beckham/Posh Spice. Want ja, wie kan je nou beter de schuld geven? Zij heeft immers de catwalk move met grote tas naar de straten gebracht.

Tassen schijnen schadelijker te zijn voor je lichaam dan je banksaldo, vooral als je het doet op de Victoria Beckham manier. Als we paraderen over straat met killer heels aan de voeten en een eyecatcher van een tas om de arm, zitten RSI klachten in een heel klein hoekje. Volgens de artsen zijn grote tassen en paraderen als Posh de reden waarom vrouwen ontstoken schouder pezen, gescheurde spieren, rug- en nekklachten hebben. En daar gaat de glamour.

Trend
“Vrouwen kunnen denken dat ze op een catwalk lopen, maar hiermee kweken ze maximaal problemen voor het lichaam”, aldus fysiotherapeut Sammy Margos via Sunday Express. “Uit onderzoek blijkt dat er een enorme toename van de schouder-en nekklachten ontstaat. Hakken en zware/grote tassen voegen een enorme druk op de houding van het lichaam toe.” Het is dat Sammy in dit geval een vrouw is. Als het een man zou zijn, waren wij natuurlijk niet in dit nieuwtje getrapt. Dan was het een zoveelste poging om de vrouw af te helpen van een tassen ‘verslaving’. Afijn, Poshitis is een ware trend aan het worden.

Mini spierballetjes
De reden dat er lichamelijke klachten ontstaan bij het dragen van de tas, is omdat wij er zo veel in stoppen. Uit de laatste cijfers blijkt dat de gemiddelde handtas 2,4 kilo weegt. Dus mocht je je afvragen wat die onderhuidse bobbel is op je bovenarm, het is een spierbal(letje) in ontwikkeling. Geen paniek, het kan geen kwaad. Maar om de Poshitis te ontwijken, wordt het advies gegeven iets minder in de tas te doen. Of gewoon af en toe wisselen van tas en houding. Heel vervelend natuurlijk, weer een reden waarom je meer tassen nodig hebt dan armen. Je begrijpt het al, dat wordt shoppen tegen Poshitis.

BEELD: wenn.com, fabsugar.com, glamourmagazine.co.uk

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>