Sinds wanneer hebben we blauwe vinkjes nodig om te weten dat je genegeerd wordt?

Sinds wanneer hebben we blauwe vinkjes nodig om te weten dat je genegeerd wordt?

De wereld staat in brand. En nee, dan heb ik het niet over de ebola-epidemie, IS-strijders, de door oorlog verscheurde kinderen in Syrië of de jarenlange strijd tussen Israël en Palestina.  Nee mensen, het is veel en veel erger. Sinds gisterenavond kunnen alle Whatsapp’ers zien wanneer je een bericht hebt gelezen. Inclusief blauwe vinkjes en de tijd wanneer het bericht is gelezen. En mensen zijn daarover boos. Want nu hebben we bewijs dat de persoon waarmee je appt geen zin heeft om (snel) te reageren. Ik snap de ophef hier niet zo goed over, want sinds wanneer hebben we blauwe vinkjes nodig om te weten dat iemand geen zin heeft om op jouw berichtjes te reageren?

Zo werkt het
Nog geen vierentwintig uur geleden kreeg de status van een Whatsapp-bericht één grijs vinkje als het bericht goed was verstuurd en twee grijze vinkjes als het bericht was aangekomen bij de telefoon van de ontvanger. Vooral als iemand zijn ‘laatst gezien’ status uit had staan, was het een puur gokken of hij of zij het berichtje daadwerkelijk heeft gelezen. Maar met de komst van de blauwe vinkjes is er een einde gekomen aan die onzekerheid (of wordt die onzekerheid juist groter?). Zodra iemand jullie gesprek opent, worden de grijze vinkjes blauw. De nog obsessievere app’ers onder ons kunnen ook het bericht naar links swipen en exact de tijd zien wanneer het bericht is gelezen.

Paniek in de tent
En zoals je vandaag misschien al wel hebt gemerkt, is er veel commotie ontstaan rondom de blauwe vinkjes. Ik denk dat mensen nu het gevoel hebben dat ze juist moeten reageren op berichten. Ze kunnen er niet meer omheen met de woorden “ik heb je bericht over het hoofd gezien”. Eigenlijk kunnen we wel stellen dat de gekleurde vinkjes voor een sociale druk zorgen. Want we worden een stuk onrustiger en ongeduldiger door die blauwe dingen.

Dan toch lekker niet joh!
Maar zoals ik al eerder schreef begrijp ik de ophef over de nieuwe functie van Whatsapp niet zo. Je merkte ook voor de blauwe vinkjes dat sommige mensen niet zo happig zijn op je berichtjes. Dat ze het niet nodig vinden om zo snel mogelijk te reageren. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar daar heb ik geen blauw vinkje voor nodig. En daarbij, laten we dan meteen ons zelfvertrouwen zakken als we blauwe vinkjes zien maar nog geen reactie? Nee toch?! Als hij/zij niet zit te wachten op een fantastische mooi gecompenseerd bericht van jouw hand, is dat zijn/haar probleem toch? Dan geven we die persoon toch minder aandacht als je het gevoel krijgt dat hij/zij niet zo op jouw appjes zit te wachten? Dus, laat die blauwe vinkjes lekker gaan.

Nog meer kleurtjes a.u.b.
Kortom, laten we ons druk maken over iets belangrijkere zaken. Vandaag zag ik nog een mooie afbeelding op Twitter voorbij komen over het blauwe-vinkjes-gedoe. Ik hoop toch dat ze snel ook die gele, rode en paarse vinkjes toevoegen. Maakt het allemaal een stuk duidelijker.

image

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>