Vakantie-angst

Vakantie-angst

Voor de meeste mensen geldt het als een van de beste periodes van het jaar: vakantie. En dan vooral het feit dat men zich voor enkele dagen/weken vertoeft in het buitenland. Sinds dit jaar heb ik vakantie-angst. Het is niet dat ik vliegen eng vind, een hekel heb aan buitenlanders of niet tegen vrije tijd kan, maar mijn desastreuze vakantie-angst is ontstaan omdat ik ALLEEN op vakantie ga.

Inderdaad je leest het goed: het wordt me, myself and I in Portugal. Nee ik ga niet alleen omdat ik moet afkikken, op yoga-kamp ga of een klysma kuurtje heb geboekt, maar gewoon omdat ik dacht dat ik ook maar eens met mezelf weg moest.

Witte kadetten
Nou ja, gewoon, gewoon, gewoon? De vriendinnetjes hadden al geboekt, waren gereserveerd voor manlief of geldloos. Aangezien ik dit jaar mijn witte kadetten wel een beetje zon gun, boekte ik op een regenachtige zondagmiddag mijn vakantie, ALLEEN. Toch best een goede reden voor vakantie-angst dacht ik zo.

Bem-vindo a Portugal
Het is dus Portugal geworden. En waarom ik de bestemming Portugal heb gekozen? Geen idee, maar waarom niet?! Ik ben er nog nooit geweest, ik spreek de taal niet en ik heb er ook geen verhalen over gehoord. Over een weekje zal ik daar met mijn blonde manen, zomersproeten en benen als melkflessen paraderen over het strand. In een villa in een klein dorpje boven Laos heb ik een klein appartementje. Met zwembad en een eigen auto. En die auto, dat bezorgt mij toch wel de meeste angst.

Fleur + auto = ?
In mijn persoonlijke gegevens staat dat ik al minimaal 5 jaar mijn rijbewijs heb, maar met wel minder dan 200 kilometer op de teller. Ik geef mijn geld liever uit aan kleding dan aan bezine. Ik ben erg benieuwd hoe de Portugese Guapos rijden, maar nog het meeste naar hoe ik zelf rij. Zelfs mijn vader vertrouwd de boel niet helemaal. Daarom krijg ik van hem de TomTom mee met een kaart van Portugal erin. “Dan kan je je volledig concentreren op de weg”. Bedankt pap!

Independent women
Aankomende week beland ik op de 1300 tweets. Aangezien ik vrij bijgelovig ben, hoop ik dat alles goed afloopt. Dat ik niet van een rots af glijd, mijn voortanden eruit vallen of een blender op mijn hoofd krijg (ongelukjes zitten in kleine hoekjes). De aankomende dagen staat Destiny’s Child daarom ook volop te draaien in spotify. De nummers ‘Independent women’, ‘Who runs the world’ en ‘Survivor’ draai ik grijs. Dit om mezelf een beetje moed in te praten dat het vast allemaal wel mee zal vallen. Dat ik bruiner, blonder en met nog meer zomersproeten terug zal komen om een survivalgids op te stellen tegen de bestrijding van vakantie-angst.

Dus heb je tips and tricks of do’s en don’ts voor Portugal, dan ontvang ik ze graag van je!

BEELD en geboekt bij: www.elizawashere.nl

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>