Van single-schap naar keukenprinses

Van single-schap naar keukenprinses

Naast de vraag “Goh, hoe komt het dat zo’n meid als jij geen vriend heeft?”, houden mannen er ook van om de vraag “Maareee, kun je een beetje koken” te stellen. Nou mannen (ik denk dat deze boodschap wel voor ieder schepsel op aarde geldt): NEEE, ik kan niet koken. Zo.. het hoge woord is eruit.

Nou eigenlijk is het niet dat ik het niet kan, maar wel dat ik het moeilijk vind en vooral een gedoe. Vooral dat laatste, een gedoe en laat ik daar nou net geen uitblinker in zijn (je kunt niet alles hebben).

Of is het eerder dat ik lui ben? Want dan begrijp ik wel dat dit nummer 2 is van mijn meest-gestelde-vragen-lijst. Ik zou ook wel een vrouwtje (maar in mijn geval dan een leuk binkie) willen hebben die elke dag om 18.00 uur stipt een lekker portie voor mij op tafel heeft staan. Na een dag hard werken zo je voedsel naar binnen werken, daarna languit op de bank liggen met een biertje en de afstandsbediening in je hand en af en toe aan je ballen krabben. Lijkt mij ook een prima scenario, behalve dan aan die ballen krabben. Die heb en wil ik niet.

Toch heb ik van de week besloten dat ik toch mijn keukengedrag moet gaan veranderen. Want als je respectievelijk 25 bent, is het niet heel sexy om te vertellen dat je vanavond wat crackers hebt gegeten met avocado en kaas. Of dat ik weer een Bulgur Salade bij de Albert Heijn heb gekocht of weer voor de 1.000ste keer pannenkoeken of risotto hebt staan maken.

Sowieso wil ik het single-schap bij de Albert Heijn vermijden. Je weet wel, het schap met alle voorverpakte gerechten die je zo in de magnetron kunt wippen en na maximaal 5 minuten klaar zijn. Als je eens rond een uurtje of 18.00 / 18.30 naar dat schap gaat staan kijken, zie je alleen maar hopeloze singles staan met een groot vraagteken op hun licht bezwetende voorhoofd met wat ze nú weer moeten eten. En pakken dan maar die ‘lekkere’ pasta-salade of verpakte zalm met aardappeltjes voor één persoon. Ik weet niet wat het is, maar ik heb altijd medelijden met die mensen. Dus ik wil niet bij dat clubje horen.

Het komt vooral door mijn perfecte vriendinnen dat ik ook meer een keukenprinses (of keukenlakei in mijn geval) wil worden. Ik spreek geregeld af met een groepje meiden en dan wordt er vaak wat afgesproken om allemaal zelf iets van eten te maken. Bij het woord ‘hapjes’ krijg ik al frustraties. Want de hapjes die zij maken zien er zo uit dat ze net uit het kookboek van Jamie zijn komen rollen met de perfecte smaak. En dan heb ik het nog niet over al die perfecte gedekte tafels met bijpassend servies zonder scheurtjes. Hoe lief, leuk, slim en knap ik mijn vriendinnen wel niet vind, toch krijgt mijn ego van al dat keukengedrag een deuk. Mijn ‘hapjes’ (bluh) zien en smaken nooit zo goed als die van hun, als ik ze tenminste niet heb laten vallen uit mijn bakfiets (zo worden crostini’s, crashtini’s).

Om mezelf echt even in de goede richting te duwen heb ik het boek ‘Chickslovefood: het 5 or less-kookboek’ gekocht. Een boek vol met simpele en gezonde recepten met maximaal 5 ingrediënten. Ik dacht, ik moet makkelijk beginnen anders gooi ik zo weer alle pannen de straat op. Misschien word ik door dit boek wel de perfecte vrouw, oftewel keukenprinses. Dus zet je schrap en kom een keertje bij mij eten (ik presteer beter onder druk).

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

There is 1 comment for this article
  1. Niek at 21:39

    Het eenpersoonsschap .. Hoe herkenbaar. Vergeet nooit de eerste openbare jankbui na het einde van het samenwoonproject: het schap met de hele kleine potjes Hak. Kan er nog wel verdrietig van worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>