Vreemdgaan is niet op dieet zijn

Vreemdgaan is niet op dieet zijn

Uit onderzoek van Psychologie Magazine blijkt dat de helft van de Nederlanders vreemd gaat. Slecht één op de twee Nederlanders is trouw aan zijn of haar liefde. Nu ken ik wel een paar ‘mensen’ die buiten de pot hebben gepist, maar als er met cijfers worden gegooid is het toch vrij schokkend dat het om de helft van Nederland gaat. Nadat ik wat discussies in mijn vriendengroep heb opgestart over vreemdgaan (misschien moet ik eens een discussiegroepje gaan starten? Wacht… ik dwaal af), ben ik tot de volgende conclusie gekomen; Eigenlijk is niet vreemdgaan net zoiets als altijd op dieet zijn.

Want geef toe, de verleiding van iets zoets/ongezonds in je mond stoppen (of ergens anders instoppen, ligt een beetje aan je eigen voorkeur) is er altijd. Kijken en aan M&M’s ruiken (niet dat ze een zwaar penetrante lucht hebben, maar toch) is net even iets anders dan dat ze na een flinke kauwbeurt worden verzadigd in je maag. Eigenlijk ben je op dieet, maar je kon de verleiding van de overheerlijke M&M’s met chocolade- en pindasmaak niet weerstaan. En dat is dus precies hetzelfde wat er gebeurt als je vreemdgaat.

Bij vreemdgaan ben je eigenlijk ontrouw aan je dieet. Mannen zijn vooral goed in het bekijken van het schap ‘lekker maar niet verstandig’. Volgens het onderzoek kijken zij ook regelmatig rond op datingssites. Alleen nu klinkt de vergelijking van je liefje met een dieet niet heel gezellig. Wie wil er nou op dieet? Het is eigenlijk een kutwoord (sorry papa) en ik zou zelf ook niet willen dat ik daarmee vergeleken word.

Maar laten we het positief bekijken. Natuurlijk is het fijn om alles tot je te kunnen nemen wat het ‘lekker maar niet verstandig’-schap je te bieden heeft. Maar is het dan nog leuk om elke avond een zak chips te eten, een beker Ben & Jerry’s soldaat te maken en zure matten te eten totdat je zuurder kijkt dan tante Pastellia van Pippi Langkous? Op een gegeven moment ga je dat ook weer tegenstaan (het is ook nooit goed). Dus misschien is op dieet zijn juist goed. Het maakt je mentaal sterker, je wordt niet dik en het laat zien dat je niet zo’n zwakkeling bent die bij de eerste verleiding al bibberende pootjes krijgt (drie-vliegen-in-één-klap-momentje).

Maar als vreemdgaan dan eigenlijk het skippen van je dieet is, wat is dan de perfecte vergelijking van een scharrel als je vrijgezel bent? Een lekker tussendoortje zoals een heerlijk stuk chocoladetaart? Je weet dat het niet goed voor je is, maar de verleiding is zo groot want hij ziet er zo lekker uit. Nadat je een beetje van hem geproefd hebt, zit je in een enorme sugar rush. Want wat is die taart toch lekker, dus je wilt nog meer.  En als de chocoladetaart dan op is of je weet inmiddels wel hoe die smaakt, krijg je spijt van je ongezonde tussendoortje. Want ja, zo heel leuk en ontzettend aardig is die scharrel/tussendoortje nou ook weer niet. Al kan ik mij niet meer herinneren dat een chocoladetaart niet aardig tegen mij is geweest… vreemd.

Het fijne aan het singlebestaan is dus dat je nooit op dieet bent of hoeft te zijn. Je hoeft met niemand rekening te houden, je rijdt geen scheve schaats en je kunt chocola eten wanneer je wilt (wat je erna natuurlijk wel even af moet sporten). Nee, ik zie dat dus best positief. Dus kom maar door met die chocoladetaart!

BEELD en het recept voor een overheerlijke chocoladetaart: Albert Heijn

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>