Vrouwen zijn gek, deel I

Vrouwen zijn gek, deel I

Sinds een aantal weken bevind ik mij in een mannenwereld. Nee, ik zit niet op voetbal, verdrink mijn verdriet niet in een stamkroeg en ik ben ook geen een of andere hooligan geworden. Nee, ik zit doordeweeks gewoon keurig met allemaal mannen op kantoor. Je leest het goed, in die hele ruimte ben ik dus de enige met twee X-chromosomen en tieten. Nu krijg ik soms te horen dat ik in mijn blogs te veel commentaar heb op de man. Dus sinds ik in een mannenwereld leef, wil ik voor deze week maar eens de rollen omdraaien. Want wat vinden mannen eigenlijk stom aan vrouwen?

Ik vroeg het aan mijn mannelijke collega’s en ze wilden daar maar wat graag antwoord opgegeven. Dus dit vinden mannen over het algemeen bloedirritant, stom of dom aan vrouwen. Ja dames, daar gaan we…

“Nee hoor, er is niks!”
Oké, dit puntje werd het meest genoemd. De man schijnt het namelijk heus wel door te hebben als wij opeens heel spastisch, afstandelijk en boos doen. Eigenlijk ben je heel boos, maar je zegt het niet. De man vraagt daarom aan jou wat er in vredesnaam aan de hand is. Vaak antwoorden de vrouwen dan met: “Nee hoor, er is helemaal niks aan de hand”. Terwijl er duidelijk wel iets is, want wij vrouwen kunnen niet net doen alsof er niks aan het handje is, maar eigenlijk ook weer wel. Dus dames, mannen vinden het heel raar dat wij zeggen dat er niets is, maar eigenlijk is er wel iets. Waarom kunnen we daarin niet eerlijk zijn? Mannen vragen het blijkbaar niet voor niets.

Mannen moeten vrouwen kunnen peilen
Als vrouwen eenmaal op hun fragiele teentjes zijn getrapt en boos zijn, willen ze vaak geen woord meer met de man wisselen. De man vraagt dan (ja, alweer) of er iets aan de hand is. Maar wij vrouwen raken door die vraag alleen maar nog geïrriteerder en zeggen dan: “Ja, heb je dat dan zelf echt niet in de gaten? Moet ik dan alles uitleggen!?”. Ja lieve vrouwen, wij moeten dat uitleggen. Mannen kunnen namelijk gevoelens van andere mensen, en met name vrouwen, niet peilen.

Vrouwen willen mannen niet geloven
Als vrouwen voor de spiegel staan en ze zijn een beetje onzeker op die dag, dan vragen zij aan de dichtstbijzijnde man of het jurkje of die grijze boek haar dik maakt. De man zegt dan altijd heel braaf: “Nee schat, je bent echt niet dik’. De vrouw kan dan nog wel eens antwoorden met: “Ja, ja, dat meen je helemaal niet. Je moet niet tegen mij liegen”. Dit drijft de man tot wanhoop. Want waarom vraagt de vrouw dan wat-ie er van vindt als zijn antwoord, hoe lief bedoeld, dan niet wordt geloofd? Eigenlijk ook best wel krom, als ik er zo over nadenk.

OVERAL haren
Als de man eenmaal veel met een vrouwelijke variant van de mens omgaat, dan valt het hem op dat hij en zijn omgeving helemaal onder haar haren zit. En nee, die zitten niet alleen op zijn trui waar jij net tegenaan heb gelegen. Nee, die haren zijn OVERAL en ze worden er GEK van. In bed, in het doucheputje en zelfs om hun balzak in de boxershort vinden zij onze haren terug. En hoe leuk hij die desbetreffende vrouw wel niet vindt, die haren mag ze bij zich houden. (En we moeten onze haren ook zelf uit het doucheputje halen wat we dus niet doen, maar dat is weer een ander irritatiepunt…)

Zo dames, viel de mee of tegen? Helaas was dit nog niet alles. Een volgende keer komt deel twee. Kunnen we in de tussentijd even bijkomen… ;)

BEELD:  weheartit.com

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>