Waarom je de Cosmopolitan-lijstjes niet moet geloven

Waarom je de Cosmopolitan-lijstjes niet moet geloven

Een lijstje voor het bestrijden van hartenpijn of voor het bewijs dat je inmiddels echt volwassen bent, het maakt het tijdschrift Cosmopolitan helemaal niks uit. Het blad is namelijk een ster om de beste adviezenlijstjes voor jou voor te schotelen die je, volgens het tijdschrift, echt moét opvolgen. Maar moet je je nou echt aan al die lijstjes houden?

Hier 6 voorbeelden waarom je het advies van de Cosmopolitan aan je laars kunt lappen.

1. 19 dingen die je denkt als je hoge hakken draagt
Door hoge hakken te dragen voel je, volgens Cosmopolitan, negentien verschillende emoties. Maar is het nou echt nodig om al die punten op te noemen? En leren we er iets van en dragen we de volgende keer geen pijnlijke hakken meer? Um, nee.

2. 12 dingen die je beter niet aan je ex kan vertellen
Natuurlijk is het nooit heel chique om je ex een natrap te geven, maar soms komt gewoon boontje om zijn loontje of moet je even je hart luchten. En dan mag je soms best iets naars zeggen, maar zorg er voor dat je nooit spijt krijgt als je met woorden gaat gooien naar je ex.

3. 7 dingen om zo je liefdesverdriet te overleven
Hartenpijn, de ergste pijn die er is en die het langzaamst heelt. En natuurlijk is het dan heel fijn om de nummers 1, 5, 6 en 7 van het lijstje uit te voeren. Maar volgens puntje 2 mag je twee weken écht geen contact opnemen met de ex. Maar waarom? Als jij contact met hem/haar wilt opnemen, dan kan dat toch gewoon?

4. 3x relaties die echt wel werken
Volgens Cosmopolitan denken de meeste lezeressen dat een relatie met een collega, huisgenoot of je beste vriend niet zo maar gaat werken. Daarom geeft het tijdschrift je wat adviezen om dat soort relaties wel te laten slagen. Maar ligt het niet gewoon aan de twee mensen in de relatie of het wel gaat werken of niet? Misschien is die ene huisgenoot toch niet zo lief in het echt, dan dat-ie voordeed tijdens de afwas.

5. 15 signalen dat je die ene leuke jongen echt bij je moet houden
Volgens de Cosmopolitan in Amerika zijn er wel 15 redenen waarom je moet doorgaan met daten met de jongen waarmee je date. Snap je ‘m nog? Maar zijn dat niet gewoon die fijne kriebels die hij je geeft? Dat je om en met hem kunt lachen? En dat je jezelf bij hem kunt zijn? Nee, volgens de Cosmo zijn dat 15 hele andere dingen.

6. 31 signalen dat je al best volwassen bent
Dit is een vrij lange en uitgebreide lijst, van ‘je betaalt je rekeningen op tijd’ tot en met ‘je kunt het verschil vertellen tussen goedkope en dure wijn’. Maar als je nu bijvoorbeeld puntje 14. ‘Je swiffert je huis regelmatig’ nou niet helemaal secuur uitvoert, ben je dan meteen niet meer volwassen? Hier zetten wij onze vraagtekens bij, want zo leuk is schoonmaken nou ook weer niet.

Toch kunnen zulke lijstjes best goed van pas komen als je iets langer dan 1 minuut op de wc zit. Want ja, je moet toch iets met die tijd en anders houd je het gewoon bij dit lijstje.

BEELD: Cosmopolitan

Dit artikel heb ik geschreven voor de Minor PR en Mediarelaties. Voor meer blogs zie blog.han.nl/minorpr

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>