Wat zijn de hardloopgedragsregels?

Wat zijn de hardloopgedragsregels?

Sinds precies een week heb ik een nieuwe hobby, namelijk hardlopen. Nou ja hobby… Is iets een hobby als je het in 7 dagen al 4 keer gedaan hebt (hardlopen dan he, stelletje viezeriken)? En je 120 euro wil uitgeven voor hardloopschoenen? Dan is het wel een hobby te noemen toch? Maar echt hard ga ik ook nog niet echt, maar ik ga wel sneller vooruit dan als ik loop en dat is toch wel de essentie van hardlopen. Dus ja, ik loop hard. Maar sinds ik deze activiteit heb uitgevonden vraag ik mij af wat hier de gedragsregels van zijn. Als beginnend hardloper tast ik nog een beetje in het duister.

Billenlegging
Laten we bij het belangrijkste punt van het hardlopen beginnen. Nee, dat is niet het aantal kilometers of hoe goed een warming-up is. Nee, bij mij is het belangrijkste punt natuurlijk de kleding. Want wat doe je aan?! Het moet comfortabel zijn, aangezien je er in moet rennen. Maar je wil er ook nog een beetje hip uit zien (je weet maar nooit wie je tegenkomt namelijk. Leestip op mijn blog: het blenderincident). En als het koud is wil je iets warms aan, maar het moet niet te dik zijn want dan krijg je het te warm. Dus wat kun je het beste aantrekken als je gaat hardlopen? Nu heb ik van te voren wat research gedaan en uit dat onderzoek is gebleken dat de strakke zwarte gladde legging toch het menig voorkeur heeft bij de professionele hardloper. Ik wil mij natuurlijk niet voor doen als een beginneling, dus ik huppel nu ook vrolijk door Sonsbeek park met een mooie sportlegging. Ik pas helemaal bij de hardloopclub. In zo’n park zie je ook meteen wie de hardloopgroentjes zijn. Die hebben namelijk allemaal zo’n dikke stoffige joggingbroek aan. Dus eigenlijk zwem ik al in het diepen, terwijl ik nog voor mijn A-diploma bezig ben. Maar wat maakt het uit, ik hoor bij de hardloopclub en mijn billen komen er goed in uit.

Poederbekkie
Dit is denk ik een dilemma voor de meeste vrouwen onder ons die zich geregeld in het zweet werken (lees: iets met sport) of ze nou make-up op moeten doen of niet. Als ik ga sporten of hardlopen ga ik graag zonder make-up en vette kop de deur uit om daarna heerlijk onder de douche te stappen. Want als je zweet gaan je poriën uitzetten en als je make-up op hebt, stroomt het er zo in. Hallo puisten. Dus het is beter om zonder make-up te gaan sporten. Toch word ik soms wat vreemd aangekeken als ik zonder make-up rond ren. De mensen die mij aankijken hebben meestal een blik van medelijden op hun gezicht staan. Komt dat omdat ik dan zo gek ren of omdat ik zo’n gek gezicht heb? Ervaren dat meerdere vrouwen dit fenomeen? Of ligt het echt aan mij en zit nu 1/3 van Arnhem met een trauma thuis omdat ze mij hebben zien hardlopen zonder make-up op?

Omgangsregels
En dan mijn laatste vraag rondom het hardlopen: wat zijn de omgangsregels met andere hardlopers? Vooral op tijden dat iedereen net uit zijn werk is, kom ik veel hardlopers tegen. Maar begroet je al deze hardlopers door ze een lief knikje te geven? Eigenlijk net zoiets als dat iedere buschauffeur naar een andere buschauffeur zwaait als hij er een tegen komt in het wild. Of kijk je als hardloper maar een beetje naar de grond om je make-uploze gezicht niet te tonen aan de tegenliggende hardloper? Wat doen de meeste hardlopers? En wat vinden ze fijn?

Ik hoop dat iemand mij kan vertellen wat precies de hardloopgedragsregels zijn. Want ik wil niet onbeschoft overkomen en ik word maar al te graag geaccepteerd in het hardloopclubje. Verder zal ik jullie beloven dat wanneer ik gerend heb, dat niet steeds te delen op social media. Ik walg namelijk ook altijd van die statusupdates dat Mientje een hardloopsessie van een kilometertje of 10 er op heeft zitten. Een slechter gevoel kan je iemand anders niet geven. Dus ik zal wat mild zijn in het delen van mijn prestaties. Want geef toe, dat is bijna net zo erg als de hashtag #blessed gebruiken. Als ik er al aan denk komt het zuur al naar boven.

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

There is 1 comment for this article
  1. Gerrit at 09:51

    Dag Fleur, je hebt een heel prettige hand van schrijven. Erg leesbaar maar vooral bijzonder vermakelijk. Je durft onverwachte wendingen aan je verhaal te geven, dat verhoogt de spanning. Essentieel voor een columniste. Mijn complimenten. Ga er vooral mee door! Groetjes gerrit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>