Wenkbrauwmeisjes

Wenkbrauwmeisjes

Sinds kort kom ik ze overal tegen: meisjes van zestien met skinny jeans, adidas sneakers en een bomberjack. Dat deze ‘pubermeisjes’ bijna allemaal collectief hebben besloten dat ze maar één soort outfit hebben, vind ik nog het minst opvallende punt. Wat mij het meeste in het oog springt (of prikt… van jaloezie) is dat het net lijkt alsof ze allemaal een masterclass make-up hebben gevolgd bij de plaatselijke Douglas of ICI Paris. En mijn god, dan vooral die wenkbrauwen.

Geen twijfel over mogelijk die wil ik ook. Die wenkbrauwen. Dus kan een meisje van 16 (jonger of ouder mag ook. Ik doe niet aan leeftijdsdiscriminatie, not my style) mij leren HOE jullie DIE wenkbrauwen krijgen? Of krijgen middelbare scholieren sinds kort wenkbrauwles bij biologie? Ik heb in ieder geval nog een hoop te leren.

Van de visagist van Koffietijd (ja, zonder schaamte. Best een goed programma) heb ik geleerd dat je wenkbrauwen geen eeneiige tweeling hoeft te zijn in uiterlijk. Dat is namelijk bijna onmogelijk. Maar het is wel de bedoeling dat ze broers of zussen lijken. Nou leuke wenkbrauwmeisjes, hoe krijgen jullie in vredesnaam goede wenkbrauwzussen? Als ik ze epileer of teken, lijken ze niet eens penvriendinnen. Er is er altijd eentje die er best wel mee door kan. Maar z’n gehandicapte buurmeisje gooit dan roet in het eten. Dus, I need wenkbrauwhelp.

Want toen ik 16 was, zag ik er echt niet zo uit als jullie. En mijn vriendinnen ook niet. Wij gedroegen ons een beetje slungelig, hadden een slechte huid en dachten dat glitter lipgloss echt het einde was. Terwijl jullie daarentegen perfect gestyled, met die god damn wenkbrauwen, achter de kassa bij Albert Heijn zitten en vragen naar ons ID als we na een lange drukke werkdag een fles wijn voor onszelf willen kopen. Het is begrijpelijk dat jullie door onze wallen, uitgelopen mascara en harige wenkbrauwen niet zo goed kunnen inschatten dat we daadwerkelijk ‘ietjes’ ouder zijn dan 18. Maar toch blijven jullie schattig, want ook na maar 5 uur slaap functioneren jullie prima en zien jullie er fantastisch uit en zeggen dan: “Echt? Wow, sorry! Ik had u veel jonger geschat mevrouw”.

God, ik hoop echt dat mijn stukje proza over de wenkbrauwmeisjes niet zo betweterig overkomt als die 30-plussers weer iets op Facebook zetten als in de trant van: “onze generatie speelde nog wel buiten, fietste zonder helm en aten E-nummers”. Want dat is toch wel echt superknap van die generatie. Ik hoop dat jullie er fan-tas-ti-sche herinneringen aan hebben. Het enige  met die wenkbrauwmeisjes is gewoon dat ik ze ook wil. De perfecte, medium grote, gehoekte, maar toch gebogen, wenkbrauwen. O ja, én die perfecte huid.

 

Header: WeHeartit.com

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>