Witte legging-allergie

Witte legging-allergie

Het is inmiddels wel zomer te noemen, want het is zo mooi weer dat de dikke winterjurken zijn ingeruild voor een fleurige zomerjurkjes. En voor sommige is een zwarte panty ingeruild voor…. een witte legging. Ik ben denk ik niet allergisch voor graspollen, paardenbloempollen of een ander excuus-pol om zo een reden te geven voor je verkoudheid in de zomer. Nee van pollen heb ik geen last, maar van witte leggings wel. Ik noem het ook wel: het leed dat de witte legging heet.

Lelijk gevalletje
De witte driekwart legging die vanaf de maand april tot ongeveer september door vele Nederlandse vrouwen uit de kast wordt getrokken. En ik zal je eerlijk bekennen, ik heb ook geen idee waarom vrouwen het lelijke gevalletje uit de kast trekken. Als vrouw wil je toch als mooie zwaan over straat flaneren in plaats van rondlopen als het lelijke eendje dat lelijk blijft. Dus vrouwelijke witte leggings-dragers, waarom doen jullie dit mij, mijn wereldgenoten en jezelf toch aan?

Geen tropische drankjes
Het accentueert namelijk juist alles wat je als vrouw het liefst wilt verbergen: cellulitis (en nee, dat is geen tropisch drankje), putjes, vethobbels, steenpuisten, aambeien en misschien nog wel veel meer. Als ik met vriendinnen onder elkaar ben, zitten we allemaal te zeuren dat we niet tevreden zijn over onze konten en benen. En ik weet dat nog wel veel meer vrouwen niet blij zijn met dit gedeelte. Dus waarom die witte legging toch telkens uit de kast wordt getrokken blijft toch echt een raadsel. Ik ben dan ook van mening dat de witte legging verboden moet worden.

Stop de witte legging NU
Gelukkig ben ik niet de enige die de witte legging afschuwelijk lelijk vindt. Zo bestaat er een heuse facebookpagina genaamd ‘Stop de witte driekwart legging NU’. En om het verrassingseffect erin te houden; het is opgericht door een man. Stylisten Bastiaan van Schaik en Thijs Willekes vinden de driekwart legging de hel op aarde. En columnist Thom Arisman heeft zijn ergernissen over het witte gevalletje al geuit in de krant De Metro.

We kunnen het
Ik stel dan ook voor om ermee te stoppen, met de witte legging. Een beter straatbeeld begint natuurlijk bij jezelf. En ik ben ervan overtuigd dat vrouwen dat kunnen. Natuurlijk, smaken verschillen en nee je hoeft absoluut niet elke dag door het leven te gaan alsof je direct van de catwalk komt lopen uit Parijs. Maar een béétje meer je best doen, dat moet wel kunnen toch?

Ps.
Eigenlijk ben ik tegen alle leggings, behalve als je ze juist draagt. En dan doel ik op dat er een jurk boven zit. Een legging als broek kan namelijk ook echt niet. Ook ben ik tegen panty’s in de maanden juni, juli en augustus. Want waarom draag je een panty als het f$#k*&g 25 graden is? En inderdaad, ik vraag mij ook af waarom ik nu niet in het Witte Huis zit. Iemand moet die wereld verbeteren toch?!
BEELD: vbnow.nl

Volgende bericht:
Vorige bericht:
Dit artikel is geschreven door
Fleur

Blond haar en blauwe ogen en daarmee is het meeste wel gezegd. Lijkt meer op Bridget Jones dan ze zou willen, inclusief haar voorkeur voor foute mannen en comfortabel ondergoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>